« Terug naar overzicht

Counseling vanuit de experiëntiele gestaltbenadering

Een counselor is een professioneel psychosociaal hulpverlener met een hulpverlenende, begeleidende of opvoedende opdracht. De counselor heeft binnen zijn of haar mandaat bijzondere aandacht voor het psychische en relationele welzijn van zijn cliënten.

Wat maakt deze opleiding uniek?

Ervaringsgericht

Ervaringsgericht betekent hier dat je je eigen persoonlijke proces ook inbrengt om de theorie en praktijk van de Gestaltvisie te leren. We geloven dat het een meerwaarde is als je die schat aan interventies ook zelf aan den lijve ondervonden hebt. Op jouw tempo en omringd door je groepsgenoten krijg je alle ruimte om bij te leren.

Persoonlijke groei

De relatie tussen counselor en cliënt is van het hoogste belang. Daarom exploreer je in je opleiding voortdurend je eigen leerproces, zowel in de opleidingsgroep als in het werkveld.

Praktijkgericht

Hoewel theoretisch stevig onderbouwd, is de opleiding zo ingericht dat je alles vlot kunt vertalen naar je eigen werkcontext. We werken met concrete modellen en interventies waar je meteen iets mee bent. Via supervisie en intervisie reflecteer je en verdiep je zo alle inhoud. Met andere woorden: praktijk en theorie lopen soepel door elkaar. Er zijn geen theoretische examens voorzien, hoe jij in de groep en in je specifieke werksituatie alles toepast is de maatstaf voor je evaluatie.