« Terug naar overzicht

Natuurcoachen: een spiegel voor de ziel

Dagelijks worden we overvallen door talrijke mails, telefoontjes, smsjes, …. die eisen om liefst onmiddellijk gelezen, gehoord én beantwoord te worden - wat ons afleidt van wat ons écht bezighoudt.

Via natuurcoaching willen we je tijd en ruimte aanbieden om in alle rust en - zo nodig – ook in stilte bewust te worden en beleven wat jij - hier en nu - wezenlijk ervaart en anderzijds ook nodig hebt in je leven, om zin en betekenis te ervaren.

We willen je uitnodigen om terug te keren naar je natuurlijke omgeving om je te laten raken door al de elementen van de natuur waarvan we “vervreemd” zijn, maar die ons opnieuw in contact kunnen brengen met wat ons ten diepste raakt.

Dit proces - opgedeeld in 2 dagen - wil ons dichter bij ons ware zelf brengen als deel van de natuur en dit in verschillende vormen van verbinding: met mezelf, met mijn omgeving, als onderdeel van een groter geheel, nl. de groep die we samen vormen.

De inhoud kunnen we thematisch samenvatten als:

EIGEN-WAARDE

Over oerkracht, energie, beweging
groeien in Zelf-kennis, Zelf-waarde, Zelf-zijn vanuit acceptatie van wie je bent in het hier-en-nu, komen tot zelfrespect en zelfwaardering

STILVALLEN

Over rust, stilte en vergankelijkheid
een weg - vanuit kiemkracht - langs angsten, loslaten en dood in het leven

VERBONDEN-ZIJN IN HET VERSCHIL

Over samenhang, verbinding en samenwerking
vanuit je uniek-zijn de ander ontmoeten in verbindende kwetsbaarheid mijn plaats in de groep: van kennis naar keuze

Hoe gaan we tewerk?

De natuur wordt als spiegel gebruikt om te confronteren zonder oordeel.

We willen met aandacht “buiten” zijn en deze aandacht richten, waardoor we ons bewust worden van onze interactie met de natuur. Je komt letterlijk in beweging. Hierdoor kan er ook gemakkelijker beweging ontstaan in processen. Bij elke stap verandert je omgeving en dus ook je perspectief. Je komt tal van metaforen tegen die iets over jezelf vertellen.

Bovendien speelt synchroniciteit een grote rol: synchroniciteit gaat ervan uit dat toeval niet bestaat, maar dat er zich in de natuur altijd iets aandient wat precies aansluit bij waar jij mee bezig bent. Op die manier kunnen we oude patronen doorbreken en nieuwe vormen creëren. Zo ervaren we het helende van de natuur en kunnen we dit verder integreren in ons dagelijks leven.